Main Features More info

Rhythm is it ! (DE)
Choreograaf Royston Maldoom en dirigent Simon Rattle weten van kinds af aan dat hun grote passies respectievelijk dans en muziek zijn, terwijl de meeste van de 250 pubers waarmee de twee mannen het dansproject met Stravinski’s ‘Le sacre du printemps’ opzetten, waarschijnlijk niet eens weten wat passie is. Maar ook niet wat concentratie is, of stilte. Dat zijn dan ook de eerste twee zaken die ze hebben moeten leren, in week één van het 45 dagen durende project.
Dankzij Maldoom’s gedrevenheid, ervaring en talenten, bereiken de jongeren een eindresultaat dat er staat – vaak tegen al hun oorspronkelijke verwachtingen in. You Can Change Your Life in a Dance Class!
Film: Enrique Sánchez Lansch, Thomas Grube
Choreografie: Royston Maldoom

 

(un)usual (BE) – Ned/Frans (Engels ondertiteld)
Zegt de manier waarop je danst iets over wie je bent? Wanneer ben je vrij als je danst? Denk je na als je danst?  Wanneer wordt een beweging ongewoon?
Jan Knops (praktisch filosoof) en Benjamin Vandewalle (choreograaf) werken samen met 13 kinderen van de 5de klas van de Sint Albertschool in Sint Jans Molenbeek / Brussel. De kinderen bewegen en dansen en filosoferen erover. Dieter Deswarte (cineast) heeft het onderzoek van de kinderen naar de relatie tussen denken en bewegen gefilmd. Het resultaat is een indrukwekkend portret van kinderen die zowel in de ruimte als in hun ideeën bewegen.
Productie: Initia vzw

Top