Programma

Workshops voor Dansers:
Creatief met DansenDansen, 10u30-12u30 (D. Maes)daf

Wat is er leuker dan samen te dansen en te bewegen op muziek? In deze workshop DansenDansen ga je, onder begeleiding van docente Dafne Maes, volop op ontdekking naar de danser in jezelf!
Vergeet het aanleren van strakke pasjes – onder begeleiding van een ervaren docent probeer je allerlei ritmes uit en zoek je naar gevoelens en expressie in beweging. Samen maken we een een heuse danscombinatie … waarin jij kan schitteren!”


Funky Flashmob:
14u30-16u30 (Iedereen Danst)

Zin om er eens goed in te vliegen? In deze Flashmob workshop leer je een leuke, dansante choreografie aan waarmee we later op de dag verrassend uit de hoek komen tijdens een toonmoment. Verwacht je aan funky music, vloeiende moves en veel dansplezier! Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het theater/dansproject ‘Het spel zit op de wagen’ i.s.m. Sjarabang vzw.

 


Workshops voor Docenten:
Dans in een Multiculturele Context, 10u30-12u30 (P. Coussement)
philPasserelle vzw werkte recent aan ‘Grenzeloos’ een dansvoorstelling met OKAN-leerlingen uit de region Kortrijk. Wat het project beoogde, werd ook bekomen: samenwerking, talentontwikkeling, zelfredzaamheid, integratie, …
Pol Coussement heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van danseducatieve processen met diverse doelgroepen. In de workshop biedt Pol je enkele methodieken aan die goed van pas komen in het werken met multiculturele groepen. Daarnaast krijg je het ‘Grenzeloos’ projectfilmpje te zien en wordt er ruimte voorzien voor onderlinge uitwisseling.

 


Inclusieve Dans:
14-16u30 (G. Van Dijck, J. Oonk & Platform K)
workshop-with-Goele-Van-DijckIn deze workshop maak je kennis met een aantal werkvormen en dans je samen met dansers van Platform K, begeleid door hun huidige choreograaf Joop Oonk (NL).
In een 2e deel zet Goele Van Dijck je op weg om de terugkoppeling te maken naar jouw eigen danspraktijk. Als dansdocent en choreograaf, bouwde reeds Goele heel wat ervaring op in inclusieve dans. Deze workshop is dan ook een unieke kans voor docenten en begeleiders die zich hierrond willen bijscholen.
Om af te sluiten, heeft Platform K een toonmoment voor jou in petto en krijg je de kans om uit te wisselen met de dansers en docenten.


Film ScreeningsFilm-screenings---Photo-DED
Screening I (14u30-15u30): Dagdroom, In Between, Deep End Dance, Rhythm is it!
Screening II (17u-18u): School Rush, What if…, Deep End Dance, (Un)usual.
 
Read More
 


Performances (start: 18u30)dochters
Met o.a. Dochters van Eva, Jongensdans Dansstudio Arlekino

 

 

 


Foto-ExpoJulia-Handen-voor-ogen-(rechts)
Doorlopend in de bar/lounge.

 

Top